Diensten

Afwikkeling via de notaris

Het gegeven dat steeds meer jachten teboekgesteld zijn bij het kadaster en al of niet hypothecair belast zijn en bovendien een groot aantal kopers hun jacht financieren door middel van een jachthypotheek is voor ons aanleiding om standaard de financiële afwikkeling van al onze verkopen te laten afwikkelen door Notariskantoor Harmsma te Joure.

Kopers betalen de koopsom op de derdenrekening van het notariskantoor. Nadat de notaris de nodige controles heeft uitgevoerd (kadastrale inschrijving, hypothecaire bezwaardheid, eventuele beslagen) betaalt de notaris de koopsom uit onder aftrek van de overeengekomen courtage. De koper kan desgewenst gebruik maken van de diensten van de notaris inzake teboekstelling, een overdrachtsakte en het passeren van een hypotheekakte en het uitschrijven van schepen.
Een vertrouwd en veilig idee dat uw financiële belangen optimaal worden behartigd.
Geen rompslomp, maar vaargenoegen.

Taxaties

Wij kunnen als gecertificeerde makelaars & taxateurs een officieel taxatierapport voor u verzorgen t.b.v. banken, verzekeringen, notarissen, etc.
De prijs van een taxatierapport bedraagt € 30,- per meter scheepslengte (exclusief BTW en reiskosten) Binnen een straal van 15 km van ons bedrijf rekenen wij geen reiskosten.

Voor schepen die verder verwijderd liggen dan 15 km van Woudsend bedragen de reiskosten: € 0.19 per km.  Tarieven voor schepen die niet in Nederland liggen: Op aanvraag.
Heeft u vragen over taxaties? Bel of mail ons: Tel. 0514-592060  / info@hwo.nl  

Verzekeren

banner-bootpolisvergelijker-large